5 HYVÄÄ SYYTÄ HOITAA IKKUNAA

PITKÄÄ IKÄÄ!
Perinteinen puuikkuna, joka on tehty perinteisin menetelmin ja käsittelyin, kestää satoja vuosia, kunhan siitä pidetään jatkuvasti huolta.

VALOA!
Vanha ikkuna on profiileiltaan sirompi kuin nykyaikainen tehdastuote. Näin lasipinnan koko on vanhassa ikkunassa paljon suurempi kuin vastaavassa aukossa olevan nykyikkunan.

EKOLOGISUUTTA!
Perinteinen ikkuna, vanha tai uusi: hyvälaatuista valikoitua, kyllästämätöntä puuta, pellavaöljymaalia, pellavaöljykittiä. Ei lisäaineita. Liuottimiakaan ei tarvita! Uusintakäsittelyt ovat helppoja, kun käyttää perinteistä kittiä ja maalia. Vanha lasikin on arvo sinänsä. Kierrätyksestä saa ikkunankorjaukseen vanhoja lasiruutuja. Sään ja veden vaurioittaman puuosan voi vaihtaa (liitokset ovat purettavissa) tai siihen voi tehdä paikan.

KAUNEUTTA!
Ikkuna on rakennuksen arkkitehtuurin tärkeä osa. Todellisen rakennustaiteellisen elämyksen tarjoaa talo, jossa ikkunat edustavat samaa aikakautta kuin muu kokonaisuus. Ikkunan puitejako, puuprofiilien malli, joka vaihtelee aikakauden mukaan, kulmaraudat ja helat – ikkuna on aikakautensa kuva! Ikkuna on itse asiassa hienoon kalusteeseen verrattava taidokkaasti muovattu esine. Siksi vanha, taitavin käsin tehty talo ei siedä tunteettomia, sen ilmeeseen sopimattomia teollisuustuotteita.

KULTTUURIHISTORIAA!
Aito vanha ikkuna kertoo puhuttelevasti tarinaa menneiltä aikakausilta. Ikkunan ymmärtäminen auttaa ymmärtämään myös laajemmin vanhaa käsityötaitoa, materiaaleja ja sitä, miten suurella huolella rakentamiseen on aiemmin suhtauduttu. Ikkunoiden tyylin ja toteuttamisen tutkiminen vie rakennushistorian ja työn historian juurille!